OBAVEŠTENJE O OBRADI PODATAKA O LIČNOSTI

(fizička lica)

Društvo za posredovanje u osiguranju "GSI Master" d.o.o. (dalje: GSI Master) ovim putem obaveštava potencijalne klijente i klijente (fizička lica), o uslovima prikupljanja i obrade podataka o ličnosti u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti podataka o ličnosti ("Sl. glasnik RS" br. 87/2018).

Ličnim podatkom smatra se svaki podatak koji se odnosi na Vas kao fizičko lice, a na osnovu koga je Vaš identitet utvrđen, ili se može utvrditi. Ovim dokumentom pružaju Vam se detaljne informacije o tome na koji način i po kom osnovu GSI Master prikuplja i obrađuje Vaše lične podatke, pod kojim uslovima i koja Vam prava pripadaju u pogledu Vaših podataka o ličnosti.

Molimo Vas da ovaj dokument (Obaveštenje o obradi podataka o ličnosti) pažljivo pročitate kako biste se upoznali sa svim relevantnim informacijama o postupanju sa Vašim ličnim podacima i kako biste u potpunosti bili svesni prava koja Vam pripadaju na osnovu pozitivnih pravnih propisa.

1. KO JE RUKOVALAC PODATAKA?

Pravni termin “rukovalac“ označava fizičko ili pravno lice koje prikuplja Vaše lične podatke, određuje svrhe i načine njihove obrade, i odgovorno je da se takvi podaci obrađuju na način koji je u skladu sa važećim pravnim propisima o zaštiti podataka o ličnosti.

GSI Master u obavljanju svog poslovanja predstavlja rukovaoca, pri čemu on sa Vašim podacima postupa isključivo u skladu sa važećim propisima tako da osigurava adekvatan nivo zaštite i bezbednosti podataka o ličnosti.

Određeni lični podaci su nam nužni kako bi bili u prilici da pribavimo ponude koje su Vam potrebne. Međutim, ako iz nekog razloga ne želite da date Vaše lične podatke, isto možete slobodno učiniti, ali tada nećemo biti u mogućnosti da Vam obezbedimo zahtevanu uslugu.

Kontakt podaci Rukovaoca obrade:

· Društvo za posredovanje u osiguranju "GSI Master" d.o.o. Beograd, Šajkaška 23/59, 11108 Beograd, PIB: 106652565, MB: 20652985 · Telefon: +381 11 4044 54, e-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

· Kontakt podaci Lica ovlašćenog za zaštitu podataka o ličnosti u GSI Master d.o.o.: +381 11 4044 254 i/ili Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

2. KOJE PODATKE O LIČNOSTI PRIKUPLJA?

U svom poslovanju, GSI Master može prikupljati, čuvati i koristiti (obrađivati) sledeće vrste Vaših ličnih podataka:

· Opšte identifikacione podatke i kontakt podatke, podatke navedene u ugovoru o osiguranju, ponudi, predugovornom obaveštenju i/ili drugim dokumentima koji su neraskidivo povezani sa ugovorom o osiguranju (prilozi, ponude, upitnici i sl.)

· Podatke o osiguranim slučajevima i podaci potrebni za procenu osiguravajućeg pokrića

· Podatke koje osiguravajuće društvo pribavi u komunikaciji sa ugovaračem osiguranja/osiguranikom ili trećim licem

· Podatke o datoj saglasnosti odnosno pristanku

· „Posebne vrste podatka“ kao što su podaci iz lekarskih nalaza, podaci iz Vaših medicinskih zahteva, podaci o vašem fizičkom i psihičkom zdravlju ili zdravstvenom stanju

· Kao i druge podatke ukoliko za to postoji pravni osnov.

3. KAKO PRIKUPLJA VAŠE LIČNE PODATKE?

GSI Master prikuplja Vaše lične podatke direktno od Vas, ili iz drugih izvora kao što su: javne baze podataka, Vaš poslodavac, distributeri u osiguranju, druga društva za osiguranje, zdravstvene ustanove, apoteke, lekari, servisi za popravku vozila, advokati i sl.

4. SVRHA I PRAVNI OSNOV OBRADE VAŠIH LIČNIH PODATAKA

GSI Master prikuplja i obrađuje Vaše lične podatke u različite zakonom dozvoljene svrhe. U pojedinim situacijama Vaši lični podaci prikupljaju se uz Vaš pristanak, dok u drugim situacijama postoji zakonska, ugovorna ili druga osnova za njihovo prikupljanje.

Svrhe u koje prikupljamo i obrađujemo Vaše lične podatke mogu biti sledeće:

· U cilju prikupljanja ponuda osiguranja

· Zaključivanje i izvršavanje ugovora o osiguranju

· Izvršavanje zakonskih obaveza GSI Master

Za pojedine prethodno navedene svrhe, GSI Master vrši prikupljanje i obradu Vaših ličnih podataka na osnovu zakona, odnosno ugovora, na osnovu Vašeg pristanka, a za obradu posebnih vrsta podataka o ličnosti na osnovu Vaše izričite saglasnosti odnosno izričitog pristanka.

Svaki pristanak za obradu Vaših ličnih podataka koji ste dali GSI Master možete opozvati u bilo kom momentu. Od tog trenutka GSI Master neće vršiti obradu Vaših ličnih podataka koja se zasnivala na pristanku, ali to neće uticati na zakonitost obrade podataka koja je vršena na osnovu pristanka pre njegovog povlačenja.

Međutim, GSI Master može prikupljati i obrađivati Vaše lične podatke i bez Vaše saglasnosti – naime, ako je takvo prikupljanje i obrada neophodna za izvršenje zakonom utvrđenih obaveza

5. PRENOS PODATAKA O LIČNOSTI TREĆIM LICIMA

GSI Master ulaže posebne napore kako bi osigurao da se Vaši lični podaci prikupljaju i obrađuju na način koji je u skladu sa prethodno navedenim svrhama. Kako bi se iste ostvarile, GSI Master u pojedinim situacijama mora Vaše lične podatke učiniti dostupnim trećim licima odnosno licima koji s Vašim ličnim podacima dalje postupaju kao rukovaoci, kao što su npr. državni organi, Narodna banka Srbije, banke i sl.

Kako bi se ostvarile navedene svrhe, GSI Master može Vaše lične podatke učiniti dostupnim sledećim licima, koja sa Vašim ličnim podacima postupaju kao obrađivač, odnosno kao primaoci podataka o ličnosti, u smislu Zakona o zaštiti podatka o ličnosti.

6. GDE SE OBRAĐUJU VAŠI LIČNI PODACI?

Vaše lične podatke obrađivaće lica navedena u tački 5. ovog dokumenta, a u skladu sa ugovorom o obradi podataka o ličnosti koji će u svemu osigurati bezbednost Vaših ličnih podataka, poštujući zakonski okvir u vezi sa zaštitom podataka o ličnosti. GSI Master ni u kom slučaju neće Vaše lične podatke činiti dostupnim licima koja nemaju ovlašćenje za obradu Vaših ličnih podataka.

7. KOJA SU VAŠA PRAVA U VEZI ZAŠTITE VAŠIH LIČNIH PODATAKA I KAKO IH OSTVARITI?

U odnosu na Vaše lične podatke koje GSI Master prikuplja i obrađuje, na osnovu važećih propisa u vezi sa zaštitom podatka o ličnosti imate sledeća prava:

· Pravo na informisanje o tome koje Vaše lične podatke GSI Master poseduje, od koga su ti podaci prikupljeni, svrhu obrade tih podataka, informacije o rukovaocima i obrađivačima navedenih podataka i osobama kojima navedeni podaci mogu biti dostupni

· Pravo na ispravku Vaših ličnih podataka, kako biste osigurali da su podaci kojima GSI Master raspolaže istiniti, tačni i ažurni

· Pravo na brisanje Vaših ličnih podatka koje GSI Master obrađuje, ako ti podaci više nisu nužni za ostvarivanje svrha navedenih pod tačkom 4.

· Pravo na ograničenje obrade Vaših ličnih podataka u slučajevima predviđenim važećim propisima iz oblasti zaštite podataka o ličnosti

· Pravo prenosivosti – imate pravo da primite Vaše lične podatke u strukturisanom obliku kako biste iste preneli drugom rukovaocu

· Pravo prigovora (pritužbe) – imate pravo da uložite prigovor na obradu Vaših ličnih podataka GSI Master ili nadležnom organu (Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podatka o ličnosti)

· Pravo da povučete saglasnost odnosno pristanak za obradu Vaših ličnih podataka u slučajevima kad se takvi podaci prikupljaju i obrađuju isključivo na osnovu Vaše saglasnosti odnosno pristanka.

Zahtev za ostvarivanje navedenih prava preporučujemo da uputite GSI Master popunjavanjem odgovarajućeg obrasca, koji je dostupan u sedištu GSI Master, ili putem email-a na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

8. KADA MOŽETE ULOŽITI PRITUŽBU NA OBRADU PODATAKA O LIČNOSTI?

U svakom trenutku možete uložiti prigovor na obradu Vaših ličnih podataka za potrebe direktnog marketinga, nakon čega će bez odlaganja prestati sa obradom Vaših podataka u navedenu svrhu. Ako smatrate da je došlo do povrede Vaših ličnih podataka ili kršenja Vaših prava, imate pravo da se obratiti se i nadležnom nadzornom organu pritužbom – Povereniku za zaštitu informacija od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, adresa: Bulevar kralja Aleksandra 15, 11000 Beograd, Tel: +381 11 3408 900

9. KOLIKO DUGO GSI MASTER ČUVA VAŠE LIČNE PODATKE?

GSI Master čuva Vaše lične podatke do isteka zakonskog roka čuvanja odnosno dok za to postoji legitiman interes, odnosno važeća saglasnost ili pristanak. GSI Master neće čuvati Vaše lične podatke duže nego što je to nužno i zakonito tako što će ih obrađivati isključivo u svrhe za koje je navedene podatke prikupio.

10. IZMENA PRAVILA O ZAŠTITI LIČNIH PODATAKA

GSI Master redovno vrši izmene ovog dokumenta koji sadrži informacije o obradi podataka o ličnosti, u skladu sa promenama važećih propisa koji uređuju ovu oblast i obezbeđuje da je najnovija verzija Informacija dostupna u sedištu GSI Master i web site www.gsimaster.rs. U slučaju značajne promene sadržaja Informacije koja može bitno uticati na Vaša prava, slobode ili interese, bićete pravovremeno obavešteni.

U Beogradu, 21.08.2019. godine


Brošura

GSI MASTER d.o.o.

Društvo za posredovanje u osiguranju
Šajkaška  23/59
11108 Beograd 12
SRBIJA
T: +381.11.40 44 254
M: +381.63.23 77 11
dežurni telefon (24h/365 dana): 069/2337-710

Preporučujemo - Naši klijenti:

Pratite nas na: